Trygg och effektiv behandling med kiropraktik

Välkommen till oss på Kiropraktor Mattias Ekström AB och våra mottagningar i Norrköping och Linköping. Vi har lång erfarenhet av att effektivt behandla besvär som orsakas av störningar i leder, muskler och nervsystem.

Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation, som är en smärtfri behandling där vi behandlar leden med kort impuls för att öka dess rörlighet och minska smärta. Antalet behandlingar som krävs innan du blir återställd beror på vilka besvär du har och hur länge du har haft dem. För att din behandling hos oss ska få bästa möjliga effekt, får du råd och träningsprogram som är unikt anpassade till dig och dina specifika problem.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Vad innebär kiropraktik?

Kiropraktik är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering samt förebyggande av funktionsstörningar och smärttillstånd i framför allt rygg och nacke. Det finns flera vårdyrken som arbetar med manuell medicin men det kännetecknande för kiropraktik är HVLA-manipulation.

HVLA-manipulation är en smärtfri behandling där kiropraktorn behandlar leden med kort impuls för att öka dess rörlighet och minska smärta. Behandlingen kräver avancerad teknik som utförs med minimal kraft. Stor del av kiropraktorns femåriga utbildning fokuserar på att utveckla det praktiska handlaget som krävs för säker och effektiv manipulationsbehandling.

I kiropraktiskt omhändertagande läggs stor vikt på diagnostisering. Kiropraktorn är primärvårdsgivare vilket innebär att patienten inte behöver söka läkare eller vårdcentral innan kiropraktorbesöket. Om patientens problem inte lämpar sig för kiropraktisk behandling eller om undersökningen kräver vidare utredning hänvisar kiropraktorn patienten vidare till lämplig vårdgivare.

kiropraktor_norrkoping

Kiropraktorn återställer funktion och minskar smärta i det neuromuskeloskelettala systemet.

Kiropraktorn är legitimerad vårdgivare och en del av hälso- och sjukvården, det krävs ingen remiss för behandling hos kiropraktor. Utgångspunkten ligger i noggrann diagnostisering som innefattar anamnes, allmänstatus, neurologisk status samt kliniska funktionstester. I grundutbildningen läggs stor tyngdpunkt på differentialdiagnostik och riskanalys.

Kiropraktorn behandlar akuta, subakuta och kroniska besvär i framför allt rygg, nacke, höft och bäcken samt axlar och skuldror. Kiropraktorn diagnostiserar och behandlar även besvär i extremitetsleder. I första hand behandlas inte sjukdomstillstånd men kiropraktisk behandling kan ge värdefull symtomlindring då patienten har neuromuskeloskelettala besvär som en del i sitt sjukdomstillstånd.

Kombination kiropraktisk behandling och fysioterapi har visat goda resultat i forskningen och ett samarbete mellan olika vårdprofessioner är till stort gagn för patienten.

Besvär som patienter söker vård hos kiropraktor kan vara ryggskott, ischias, lumbago, spänningar, domningar, känselstörningar, diskbråck, diskbuktning, nedsatt muskelfunktion, stelhet, dålig rörlighet, låsningar, upphakningar, ”kotförskjutningar”, nervirritation, nervsmärta, huvudvärk, spänningshuvudvärk, yrsel, bröstryggsbesvär, revbensupphakningar, axelbesvär, frusen skuldra, inklämningar, nackstelhet, nackspärr, utstrålningar i arm och hand, tennisarm, golfarmbåge, ljumsksmärtor, höftledsbesvär, fotproblem m.m.

Norrköping

Lundatorpsvägen 9
011-101064
citykiropraktiken@telia.com

Linköping

Fridtunagatan 24
010-103 54 44
citykiropraktiken@telia.com